Media
Jubileumconcert GMK 50 (2017)
Op 22 april 2017 kwam AVS een kijkje nemen in de O.L.V.-Sint-Pieterskerk en interviewde enkele leden en Johan Duijck nav het concert en 50 jaar Gents Madrigaalkoor
De cd "Mirando" (2015)
In 2015 bracht het Gents Madrigaalkoor onder het label van Phaedra een cd uit met koorwerken van Johan Duijck.
Lees hier wat Stemband en Kerk&Leven over de cd schrijven
Concertreeks "Ein Deutsches Requiem" (2014)
In 2014 gaven we maar liefst 9 concerten met Johannes Brahms' "Ein Deutsches Requiem" voor koor en vierhandig piano op het programma. Enkele van de concerten werden georganiseerd in het kader van het Festival van Vlaanderen Gent plusprogramma.
Lees hier wat men in Brakel van het concert vond
Feestconcerten "Saint Nicolas Cantata" (2013)
Begin december 2013 zongen we ter ere van Johans 40-jarig dirigentschap feestconcerten in Lier en Gent met de toepasselijke Saint Nicolas Cantata van Benjamin Britten en Johans eigen A mirror to Saint Nicolas. Over dit project had Johan op 3 december 2013 een gesprek met Chantal Pattyn in het programma Pompidou op Klara.
Herbeluister hier het programma
"War Requiem" op het KlaraFestival (2011)
Op 11 september 2011 zong het Gents Madrigaalkoor mee in het War Requiem van Benjamin Britten in een uitverkocht Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. De leiding lag bij Sir Neville Marriner. De organisator, het KlaraFestival, wou op deze manier de slachtoffers herdenken van de aanslagen van 11 september 2001 en hulde brengen aan alle oorlogsslachtoffers.
De overige uitvoerders waren: het Brussels Philharmonic Orkest, het Brussels Philharmonic Kamerorkest (dir: Ainars Rubikis), het Vlaams Radio Koor, de koren Dulcisona en In Dulci Jubilo en de solisten Abdellah Lasri, Andrew Schroeder en Anna Samuil.
Voor Sir Neville Marriner, 87 jaar, heeft het War Requiem overigens een heel speciale betekenis. Hij speelde viool op de eerste opname en op de wereldpremière. Die had plaats op 30 mei 1962, bij de ruïnes van de kathedraal van Coventry, die tijdens WOII was gebombardeerd door de Duitse Luftwaffe. Symbolischer kon het moeilijk. Benjamin Britten dirigeerde zelf.
De reportage in het VRT-journaal
De recensie van G.M. in Operagazet van 13 september
De recensie van Greet Van 't veld op Knack.be van 12 september