Concertagenda

Houd deze pagina regelmatig in de gaten voor meer concertnieuws!

 

Lights on Van Eyck - NIEUWE DATA VOLGEN!

Sint-Niklaaskerk, Gent donderdag, 26 maart 2020 19:00, zaterdag, 28 maart 2020 11:00, zaterdag, 28 maart 2020 19:00

Uitgesteld omwille van coronavirus (COVID 19) - nieuwe datum wordt gezocht

In maart geeft het GMK enkele concerten in het teken van Jan Van Eyck. De organisaties Mankind en CREATE.eu, bekend van het lichtfestival in Gent, sloegen de handen in elkaar voor een groots multimediaal spectakel rond de bekende schilder. Het GMK zorgt voor de live muziek!

Presentatieconcert Internationale Klarinetwedstrijd

Pacificatiezaal, Gent vrijdag, 13 november 2020 20:00

In januari 2021 strijden topklarinettisten van over de hele wereld voor de eindoverwinning in de 5de editie van de internationale klarinetwedstrijd. Tijdens de halve finale spelen ze een voor de gelegenheid gecomponeerd werk van Johan Duijck, genaamd L'Homme Désarmé. In dit werk legt JOhan de link naar de tijd van Van Eyck en het Lam Gods in een interessant samenspel tussen koor en klarinet solo. Het GMK zal tijdens de halve finale de kandidaten live begeleiden. Het werk wordt uitgebracht op cd en op dit concert aan u voorgesteld!

Meer informatie volgt!

Kerstconcert Roosdaal

Schouwburg GC Het Koetshuis Roosdaal zaterdag, 12 december 2020 19:00

Het Gents Madrigaalkoor zingt zo goed als elk jaar een reeks kerstconcerten. Het is en blijft dan ook een mooie traditie. Ook deze winter brengen we je in Roosdaal opnieuw in de kerstsfeer met een leuke mix van gekende en minder gekende werken. We brengen Der Stern von Bethlehem en zorgen opnieuw voor enkele kerst-evergreens. Johan Duijck (bege)leidt het koor op piano.

Passieconcert Geraardsbergen

Sint-Bartholomeuskerk, Markt, Geraardsbergen zondag, 21 maart 2021 19:00

Nieuwe datum - concert 29 maart 2020 werd uitgesteld omwille van COVID-19

Het Gents Madrigaalkoor stelt, o.l.v. zijn dirigent Johan Duijck, andermaal een boeiend concertprogramma voor waarin “grote”, bekende componisten de hand reiken naar (ten onrechte) minder gekende “kleinmeesters”. De thematiek van het concert is de Passietijd, met name Witte Donderdag en Goede Vrijdag. De canon van de koorliteratuur is vertegenwoordigd met namen als Schütz, Purcell en Bach. Kenners en liefhebbers herontdekken graag namen als Tallis, Lotti en Kuhnau.