MaarNormaal nr. 9 artikel 9

 

Jan (30)

 

 

Om mathematisch helemaal consequent te zijn, hadden we hier een bijdrage moeten plaatsen van iemand die pas in oktober in het koor zal komen. Om pragmatische redenen, en om onze creativiteit niet te forceren, vroegen we dan toch liever tenor Jan Van Bree. Hij zingt nog maar nauwelijks één seizoen mee. Dat is zo goed als niets.

Het Gents Madrigaalkoor, koor van het jaar. 
Euh... mag ik meedoen?


In september trok ik, na mijn studies in Leuven, naar Gent om daar met Tine een leventje te beginnen. Een mooi studiootje gevonden, werk gevonden: alles erop en eraan. Bijna alles. Ik mis het koorleven in Vlaanderen! De radio is niet genoeg. Concerten in Gent zijn niet genoeg. Maaseik is nu te ver.

Tenoren te kort bij het GMK? Aha! Koor van het Jaar? Oei! Heel het palmares van Cantitare, het koor waarin ik zong toen ik nog in Maaseik woonde, uit de doeken doen en de projecten die we met Johan gedaan hebben, dik in de verf zetten. En dan bang afwachten...

Olé! Met open armen word ik ontvangen! Een auditie is pas voor veel later, gelukkig. Ondertussen kan ik wat teren op mijn ervaring met het Requiem van Mozart dat ik ook al gezongen had bij Cantitare, en worden mijn stembanden zelfs professioneel getuned.

Okee, ik ga ervoor! Dat is blijkbaar ook de bedoeling. Na een paar repetities al op kersttournee. Jaja, heel goed... het tweede concert nog wat beter dan het eerste, hé...

Dan toch al de auditie. Oef. Johan content! Ik content dat Johan content is. En Guido Beckers, de koorleider van Cantitare, content dat Johan en ik content zijn.

Een reisje naar Reims? Dat gaat de goede kant op! Zonnetje op het bolletje en bubbeltjes in de buik. Zo kunnen we het met elkaar vinden!

De zondagavonden zijn een vaste waarde geworden, met zo veel mooie concertmogelijkheden errond. Ik denk dat dit het is!

Jan Van Bree, GMK-lid van het jaar 29,5


2003-2008   

Van 3050 tot ?

 

 


© v.z.w. Gents Madrigaalkoor