MaarNormaal nr. 9 artikel 13

 

Concertagenda

 

Volgens de laatste geruchten verlenen we onze medewerking aan de Gentse happening van het Festival van Vlaanderen. Op 13 september om 22 uur loopt het slotconcert op het water aan de Graslei. Het GMK helpt dit wonder te geschieden.

 

Het grote project voor het najaar en begin 2004, is de reeks uitvoeringen van het Requiem van Mozart, samen met het Collegium Instrumentale Brugense en solisten Catherine Vandevelde, Lieve Maertens, Zeger Vandersteene en Jan Van der Crabben. In het eerste deel speelt Johan Duijck het pianoconcerto nr.14 in Es (KV 449). Dit programma kunt u horen in Zomergem (21 sep, 19 uur), Brakel (4 okt, 20 uur) en drie keer in de Gentse Bijloke (12 feb, 20.30 u en 15 feb, 16.00 en 20.00 uur). De drie concerten in Gent organiseren we zelf: kaarten bij alle koorleden of op het koorsecretariaat.

 

Voor het jaareinde staan al drie kerstconcerten geprogrammeerd: Antwerpen (Elzeveld, 14 dec), De Haan (19 dec) en Brugge (Sint-Michiels, 20 dec). Der Stern von Bethlehem van Rheinberger, plus diverse Europese kerstmuziek. En u zingt de traditionals natuurlijk mee.

 

Het koor heeft een "nieuwe" romantische mis op zijn repertoire staan: de mis van Joseph Callaerts . We zingen ze voor het eerst op zondag 21 september 2003 in de Sint-Martinuskerk van Zomergem tijdens de hoogmis om 10 uur, en op zondag 19 oktober in Laarne, Sint Machariuskerk, om 15 u . In Laarne hoort u ook orgelwerken van Cornet, Tunder, Froberger, Mendelssohn door Peter Thomas.

 

En dan hebben we nog twee speciaaltjes voor oktober. Op 12 oktober speelt Johan Duijck een pianoconcert (om 11 uur in het conservatorium van Gent). Haydn, Schumann en Bridge zullen er ook zijn. En op 19 oktober 's avonds krijgen de vrienden van het GMK, exclusief, een zeer speciaal feestconcert aangeboden. Dan start namelijk de viering 3050. Leden van de vriendnkring krijgen daarvoor een aparte invitatie.

 


© v.z.w. Gents Madrigaalkoor