MaarNormaal nr. 9 artikel 1

 

Uno envejece mas rápido
en los retratos
que en la vida real


(Je veroudert sneller
op een foto
dan in het echte leven
- Isabel Allende)

 

Beste

en lieve,

 

Op 2 oktober 2003 dirigeert Johan Duijck het Gents Madrigaalkoor precies dertig jaar. Zoiets kunnen we vieren. Het hoeft niet, en we hebben er ook ernstig aan gedacht het maar zo te laten, er komen tenslotte nog gelegenheden om te feesten, volgend jaar bijvoorbeeld, dan wordt Johan vijftig, maar het kan wel, en nu we eenmaal beslist hebben, willen we het ook grondig doen. We beginnen al een beetje in dit nummer, als opmaat tot het officiële 3050-programma (dertig-vijftig), het feesttraject dat het koor op 19 oktober in Gent lanceert en dat eindigt in november 2004. Het leek ons wel aantrekkelijk het seizoen 2003-2004 onder de vlag 3050 te varen. Zo kunnen we verschillende aspecten belichten en kunnen we met diverse formats werken. U krijgt hierover natuurlijk nog uitgebreid nieuws. Vrienden van het koor, reserveer meteen 19 oktober voor een exclusieve avond!
de jeugd van nu, de wijsheid van later

de jeugd van nu, de wijsheid van laterOm die dertig voorbije jaren een beetje in beeld te brengen vindt u in dit nummer artikeltjes van koorleden die een jubileum-aantal jaar in het koor meedraaien: 35, 30, 25... tot nul. Samen acht, of eigenlijk zeven want Johan telt niet mee, door het lot bemonsterde koorzangers spreken over hun eerste tijd bij het koor, hun relatie met Johan, hun motivering. We hopen dat op die manier de evolutie van het koor een beetje in profiel komt. Misschien helpt het ook om de toekomst beter te begrijpen. Over die toekomst kunnen we het dan de volgende keer hebben.

We hebben in dit nummer ook een alleraardigst briefje van Josse De Pauw die reageert op een vorig nummer, wat dan weer betrekking had op de productie SS, nu al meer dan een jaar geleden. Tja, helemaal bij de tijd is MaarNormaal niet. Maar dan, wat is tijd? De voorbije 30 jaar zijn niets vergeleken bij de 30 die er staan aan te komen, de projecten die we met Johan hebben beleefd zijn niets bij wat hij nog in petto houdt.

Bij het GMK loopt een
gezondheidsprogramma om
de jongere leden te begeleiden
naar meer sportbeoefening.

 

 

 

 

 


© v.z.w. Gents Madrigaalkoor