MaarNormaal nr. 6 artikel 1

 

"Call him Voldemort, Harry. Always use the proper name for things.
Fear for a name increases fear for the thing itself."

(professor Albus Dumbledore tegen Harry Potter - volgens J. K. Rowling)

 

Beste

en lieve,

 

Het Gents Madrigaalkoor is een optimistische club. We zien het glas graag halfvol, gesteld natuurlijk dát het half is gevuld. Maar die maatstaf halen we moeiteloos, we lijken wel op zo'n receptie te staan waar je glas sneller wordt bijgevuld dan waar je met goed fatsoen blijf mee weet.

Trouwens, ook van de pas opgedronken helft kunnen we nagenieten. Het Gents Madrigaalkoor heeft het afgelopen najaar twee concertreeksen gezongen die er mochten zijn. De kerstconcerten zijn een traditie geworden waarmee we (publiek én uitvoerders) blijkbaar niet willen breken, en in november was Haydns Schöpfung vier keer een schot in de roos. In Gent alleen al zat er twee avonden na elkaar meer dan duizend man in de kerk. Daar moeten we in dit nummer wel een nabeschouwing aan wijden. Maar we willen toch vooral vooruit kijken.

Om te beginnen, het project SS. Met die theaterproductie treedt het Gents Madrigaalkoor aan in kleurrijk gezelschap. Samenwerken met vooraanstaande partners uit de toneel-, dans- en filmwereld, het zal je maar overkomen. Dus daar kijken we naar uit, het wordt een boeiende ervaring en de voorstelling wordt vast iets speciaal. Vaut le voyage.

Zoals gebruikelijk krijgt u in dit nummer nieuwtjes over het koor. Uit onze keuken, over onze chefs. En met recepten voor een gezond stemgebruik, want in onze forum-reeks over stemvorming is, eindelijk, onze eigenste Mieke Anseeuw aan het woord.

Alvast deze bekende bas heeft er veel voor over om het tot dirigent te schoppen 
Sommige bassen doen er alles aan om het tot dirigent te brengen.
 

Ondertussen gaat het goed met de GMK-vriendenkring. Het aantal leden heeft in 2001 een kwantumsprong gemaakt. We weten het, dat komt vooral door het Schöpfung-offensief (wie lid werd kreeg twee entreekaartjes gratis - of was het andersom ?). Misschien bent u zo'n nieuw lid. We hopen dat u dat ook in 2002 blijft. U steunt het koor ermee, in de eerste plaats moreel, en we houden contact via dit blad en onze concerten. Blijf vooral naar onze concerten komen, het is voor de muziek dat we het doen.

 

 

 

 


© v.z.w. Gents Madrigaalkoor