MaarNormaal nr. 4 artikel 3

 

Concertagenda

 

Elders in dit nummer leest u over het evenwicht dat het Gents Madrigaalkoor probeert te houden in zijn programmering. Misschien vindt u daarvan elementen in de twee programma's die het koor voor 2001 voorstelt. De kerstconcerten komen daar nog bovenop, maar die belichten we in het volgend nummer. We verklappen alleen dat we het Wolcum Yole-programma vervangen door iets heel nieuws.

 

Voorjaar 2001

De concertreeks in het voorjaar kunnen we kenmerken met de adjectieven speels en romantisch. Korte, internationale stukjes van alle tijden, die goed in het oor liggen, maar die te gemakkelijk "licht" worden genoemd. Het koor heeft die Bárdosjes, Willcocksen, Kodálys, Vaughan Williamsen, Dominguezjes altijd al gekoesterd, het wordt tijd dat we nog eens met een nieuwe lading uitpakken. Dat doen we in het tweede deel van het concert. Het eerste deel wordt ronduit romantisch: Johannes Brahms' opus 109 (Fest- und Gedenksprüche, 1890), van Felix Mendelssohn enkele psalmen (opus 78) en Parry's Songs of Farewell.

 

Najaar 2001

In de herfstvakantie trekt het koor naar de streek van Autun. Daarover hebben we nog geen details, maar als u ons daar wilt komen beluisteren, brengen we u graag op de hoogte.

In het najaar brengen we een monument: Die Schöpfung van Joseph Haydn. De uitvoerders zijn het Gents Madrigaalkoor, de Chapelle de Lorraine, Catherine Vandevelde (sopraan), Bartholomeus De Kegel (tenor) en Jan Van der Crabben (bariton). Johan Duijck dirigeert.


© v.z.w. Gents Madrigaalkoor