MaarNormaal nr. 11 artikel 1

 

 

Beste

en lieve,

 

Omdat op de voorkant van dit boekje de titel MaarNormaal staat, moet hier wel een “Beste en lieve” komen, al weet ik niet of dat zo’n goed idee is. Wie MaarNormaal niet kent, weet met deze aanspreking misschien geen raad. En wie MaarNormaal vaker in handen krijgt, kan ontgoocheld raken omdat dit nummer niet veel meer is dan een aangeklede reclamefolder, een nummertje dat we weggeven.

Waarom doen we dat? Omdat het evenement dat het Gents Madrigaalkoor in Roeselare organiseert op 27 en 28 november, een brede campagne waard is. Dat iemand vijftig wordt, is natuurlijk slechts de aanleiding. Wat telt, is wat er te beleven valt. Wel. We voeren koren op van erkend niveau, drie “grote” en twee “jeugd”. Programmeren muziekwerken met een interessant randje. Kozen componisten die iets te vertellen hebben. Vragen jonge pianistjes op een volwassen podium. Inviteren de Vlaamse koorwereld. En kleuren de interessante agenda bij met randactiviteiten die vanuit het verleden naar de toekomst kijken. We hanteren daarbij het perspectief van Johan Duijck, zodat u door alle activiteiten heen kennis maakt met de veelzijdigheid van deze markante componist, pedagoog, pianist en dirigent. Die vier componenten willen we aan bod laten komen. Klavertjevier.

Johan Duijck tijdens een repetitie van het Gents Madrigaalkoor ©GMKDe plaats van al dat fraais is Roeselare, het zwaartepunt van de driehoek Leuven-Londen-Gent (de uitvalsbasissen van de drie koren van Johan), waar het cultuurcentrum De Spil ons gastvrij ontvangt.

We hopen dat de vrienden van het GMK, die met recht een volwaardige editie van de koornieuwsbrief hadden verwacht, ermee kunnen leven dat in november een extra dik nummer zal verschijnen. Het wordt meteen het programmaboek voor het hele korenfestival, met alle programmagegevens, teksten en vertalingen. Maar ook met veel randinformatie, toelichting, koornieuws en met El Madrigalisto. Kortom, met alles wat kenners van een echte MaarNormaal verwachten.

 

 

 

 

 


© v.z.w. Gents Madrigaalkoor