MaarNormaal nr. 10 artikel 9

 

6-maanden-journaalUw handig overzicht van wat er het voorbije halve jaar allemaal is gelopen. Niet mis.

 

Eerst de hoofdpunten...


1

Het GMK heeft een hele dag Zomergem onderhouden - en vooral andersom.

2

Odegand met water en vuurwerk, dank zij het Festival van Vlaanderen.

3

De traditionele koorbarbecue in Zwalm werd een krachttoer met krachtvoer.

4

Brakel, zijn Mozart, zijn Requiem, zijn recepties, zijn Herman.

5

Binnenkort op de Nederlandse buis: koken met Mia.

6

3050 startte op 19 oktober met een echt feestprogramma.

 

 
 

...en nu meer bijzonderheden

1

In Zomergem ontbeten we, zongen we de hoogmis, beleefden we het aperitiefconcert van de pianobroeders Kolacny, aten we het middagmaal en zongen we ’s avonds het Requiem van Mozart. Met receptie en broodjes toe. Dank aan het Festival van Vlaanderen en de plaatselijke organisatie.

2

Het vuurwerk stond binnen handbereik, de fakkels werden ons aan de schenen gelegd, het bluswater was nabij en duizenden mensen keken toe. Spanning, sfeer, emotie, klank, licht, Odegand.

We kleedden ons om, en zongen ons in, in het donker-stoffige oude postgebouw, en later zong, nee, niet Marco Borsato, ervanop. Optreden op een happening van het Festival van Vlaanderen is altijd een bijblijvertje.

3

Elk jaar op het einde van augustus trekken hele gezinnen koorleden naar de kinderboerderij-voor-een-dag, de hoeve van Marie, Annelies en Sofie, waar uitvoerig wordt gewandeld en bijgepraat, bucolisch gegeten en meegezongen, amicaal gedronken en kennisgemaakt. Allemaal gezonde kost, tot het dierenvoer toe.

4

We zongen Mozarts Requiem in het mooie Brakel. Een plaatselijke kamervoorzitter leidde het concert paraat in, wees de burgers de weg naar de receptie en sprak iedereen er aanminnig aan.

5

Het artikeltje over koken dat Mia Strobbe in een vorige MaarNormaal schreef, kwam via onze website onder de ogen van Nederlandse tv-programmamakers. Ze kwamen Mia enkele dagen filmen, thuis aan de kook en bij ons voor haar vrijetijdsactiviteit-bij-uitstek. Een tv-opname is niet iets wat koorleden van hun stuk brengt. Uitzending in de herfst van dit jaar.

6

Op 19 oktober waren de kapel en de feestzaal van het Sint-Lievenscollege de plek voor het exclusieve 3050-feest van de vrienden van het GMK. Johan speelde er uit eigen werk, individuele koorleden zongen composities van Johan, opgedragen aan koorleden, Johan speelde en zong een verrassing met Philippe Souvagie. Er werden herinneringen opgeroepen, bedenkingen en bedankingen geëvoceerd. Sommige teksten en beschrijvingen vindt u elders in dit boekje, andere foto’s en liederen staan op de website, de rest kunt u alleen te weten komen van de aanwezigen. Als u er niet zelf bij kon zijn, tenminste. Anders bent u nog onder de indruk van de vrachten delicieuze gebakjes van de hand van meester Pol Faelens.

 


© v.z.w. Gents Madrigaalkoor